awards

DE BALIE GROTE ZAAL | 17.30| 4 DEC.

Cinedans sluit de 9e editie van het festival feestelijk af met de uitreiking van een drietal prijzen: de Dioraphte Cinedans Juryprijs, de Dioraphte Aanmoedigingsprijs en de Cinedans Publieksprijs.

Dioraphte is een vermogensfonds dat steun verleent aan kwalitatieve projecten op het gebied van kunst en cultuur met een landelijk of internationaal bereik die voor grote groepen mensen in de samenleving van belang zijn of kunnen worden. Cinedans is verheugd en trots dat Dioraphte dit jaar opnieuw de prijzen voor haar dansfilmmakers ter beschikking stelt.

De prijzen bestaan uit een sculptuur en een geldbedrag van € 7.500,- en € 2.000,- Het sculptuur wordt vervaardigd door Pierluigi Pompei, beeldend kunstenaar. De twee winnende films worden aansluitend vertoond. Alle inzendingen van 2011 zijn te bekijken in de Cinedans Videotheek in De Balie.

Categorieën
De competitie is onderverdeeld in vijf categorieën:

A Dans-adaptatie voor film
B Dans gemaakt voor camera (shorts)
C Documentaire
D Een minuut dansfilm
E Camera registratie van dansvoorstelling

Jury
Een professionele jury van deskundigen op het gebied van dans en film beoordeelt alle dansfilms tijdens Cinedans 2011. Voor de 9e editie van het festival zijn dat de volgende personen:
Sandra Beerends (dramaturg) Johannes Birringer (choreograaf en artistiek leider van AlienNation Company) Judy Gladstone (directeur van Bravo!FACT) Marc Kirschner (algemeen directeur TenduTV) Wallie Pollé (algemeen directeur Cinéart)

Please subscribe to our newsletter

Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief