Festival 2018

14 – 18 MAART 2018 in EYE 

Met trots presenteren wij u voor de 15e keer het Cinedans – Dance on Screen Festival in EYE. Tijdens deze vijfdaagse internationale editie vertonen we de competitie van de dansfilm shorts en vindt de uitreiking van de bijbehorende geldprijzen plaats. Daarnaast veel documentaires, onder andere over grootheden in de dans: Krisztina de Châtel, Jan Fabre en Benjamin Millepied.

Cinedans presenteert niet alleen de nieuwste films, ook projecten gemaakt met nieuwe innovatieve productiemethoden brengen we voor het voetlicht. downhill, van Andrea Boll, Peter Kadar en Chris Fawcett, werd in zijn geheel opgenomen met smartphones – en niet alleen uit financiële overwegingen. De mobiele telefoon blijkt hét toegesneden apparaat voor opnames van een dansfilm op een steile Zwitserse Alp van 2500 meter hoog!

Elk innovatief project begint bij een concept, een oorspronkelijk idee met noodzaak. Filmmaker Noud Heerkens ging een langdurig traject in voor een onderzoek naar de cinematografische ervaring van dans. Als lector bij Avans Hogeschool en ondersteund door verschillende partners en fondsen, waaronder Cinedans, is het nu zo ver. Samen met choreograaf Loïc Perela presenteert hij het resultaat van drie jaar noeste arbeid: de installatie An Invitation to DANCE. Cinedans is heel trots dat deze dansarena op dit festival zijn première beleeft.

Meer nieuwe inzichten zijn te verkrijgen tijdens het driedaags Virtual Reality LAB, dat Cinedans samen met Beamlab en Dansmakers organiseert, en tijdens het Open Space LAB, waarin de mogelijkheden van Mobile Choreography beproefd kunnen worden.

Leest u hier welk moois wij u dit jaar verder te bieden hebben.

Wij kijken uit naar uw komst op Cinedans Festival 2018!

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

* indicates required