Cinedans LAB

Cinedans is aanjager van de ontwikkeling van het genre dansfilm. Naast lezingen en presentaties tijdens het festival bieden wij voor verschillende doelgroepen workshops en leertrajecten. Hier vindt u een overzicht van de workshops die wij reeds hebben gerealiseerd.

Wilt u meer weten over de educatieve tak van Cinedans? Neem dan vooral contact met ons op; nienke@cinedans.nl.

Professional Workshop Dansfilm

Voor professionals organiseren wij workshops in binnen en buitenland met gerenommeerde filmmakers zoals David Hinton, Mike Figgis en Clara van Gool. Jonge filmers en choreografen maken kennis met dansfilm en worden begeleid in hun projecten.

Professional Workshop Auditeren voor de Camera

Talentontwikkeling – ROC

Sinds 2013 organiseert Cinedans (inter facultaire) onderwijstraject van een week met de dansstudenten van de opleiding Art & Entertainment. Hierbij ligt de nadruk op het maken van een scenario en het filmen van dans.

Talentontwikkeling – VMBO

Middelbare scholieren werken in deze workshop samen aan een dansfilm samen met een dansdocent. Een cameraman filmt het geheel en maakt er later een film van. Nadruk ligt hierbij op het dansen voor de camera.
Bredero College Amsterdam Noord

Educatie – Workshop’s voor het basisonderwijs

Voor het basisonderwijs biedt Cinedans de programma’s op maat. met een dans- en filmdocent werken kinderen aan een eigen dansfilm. In samenwerking met KunstCentraal Utrecht zijn bij deze workhop 2 voorbereidende lessen ontwikkeld voor groep 5&6.

  • Basisscholen Wijk bij Duurstede (ism KunstCentraal)
  • Theo Thijssenschool Amsterdam

Educatie - Workshop Dansfilm maken met je Smartphone

Hiernaast biedt Cinedans de workshop Dansfilm maken met de Smartphone. En speciaal voor 60+ met de Tablet.

Professional Workshop Scriptwriting & Movement research for screendance

In samenwerking met Bertha en Maite Bermúdez organiseerde Cinedans twee jaar op rij de workshop ‘Script Writing and Movement Research for Screendance’. Tijdens deze intensieve, praktijkgerichte workshop onderzochten zij samen met ervaren dansers en filmmakers hoe bewegingsmateriaal voor dansfilm te ontwikkelen en dat te verwerken in een filmscenario.

Talentontwikkeling - HKU

Sinds 2011 organiseert Cinedans een (inter facultair) onderwijstraject van een trimester met de opleidingen Graphic Design en KMT- Kunst Media & Technologie. In dit traject ontwikkelen de studenten een dansfilm waarbij de nadruk ligt op choreografie en compositie van bewegend beeld.

Talentontwikkeling – AHK

In 2015 organiseerde Cinedans voor het eerst het (inter facultaire) onderwijstraject van een week met de dansstudenten van de opleiding Moderne Theater Dans. Hierbij lag de nadruk op dansen voor de camera en het in beeld brengen van dans.

Talentontwikkeling – Middelbare school

Middelbare scholieren van het voorbereidend dansonderwijs werken in teams onder leiding van een filmdocent aan een eigen dansfilm. In deze 4uur durende workshop maken de kinderen gebruik van hun eigen smartphone. Nadruk ligt hierbij op het maken van een script, zelf filmen en monteren.
Vierde Gym – TIlburg

Educatie – Workshop’s voor de allerkleinsten

De Cinedans Kidz workshop en de Stop Motion & Dance workshop zijn er voor kinderen vanaf 2-4 en 5-8 jaar. Met een dans- en filmdocent werken kinderen in een uur aan een eigen dansfilm. Deze workshop organiseren wij tijdens het Cinedans Festival in EYE.

Reshaping dance film with interaction and installations

Samen met Cinedans Festival presenteerte Mediamatic in 2008 een hands-on workshop over interactieve dansfilm en -film installaties. Speel hierin met de dynamiek van lichamen, interactieve gebruikers en de camera. Maak kennis met de krachtige en veelzijdige Korsakow systeem. Begeleid door bekende makers zoals David Hinton en Simon Fildes, en ondersteund door slimme assistenten ontwerpen deelnemers een ruimtelijk interactie-concept en creëeren hiervan een werkend prototype.
Meer informatie: www.mediamatic.net/cinedans

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF