Louise Lecavalier – Battleground

Louise Lecavalier was jarenlang het gezicht van La La La Human Steps, het Canadese gezelschap dat sinds de jaren 1980 wereldwijd furore maakt. Ze was een beest op het toneel: briljant en oersterk. Ze tilde mannen op alsof ze veertjes waren, maakte krankzinnige dubbele schroeven in de lucht en had biceps waar de gemiddelde bootwerker alleen van kan dromen. Recensenten noemden haar ‘de meest briljante danseres van deze tijd’.

Met Battleground verkent Lecavalier opnieuw de grenzen van het fysiek mogelijke. Het duet, dat ze samen met Robert Abudo opvoert, is losjes geïnspireerd op twee personages uit De ridder die niet bestond (1959) van Italo Calvino, de niet-bestaande ridder en diens schildknaap. Het toneel is een geabstraheerde arena, een op zichzelf staande wereld waar duizend gevechten, vluchtig en kort of juist extreem en langdurig, worden uitgevochten. Met ruige, dierlijke dans, fantasie en humor vertelt Lecavalier een verhaal over idealen en teleurstellingen.

Mis niet haar performance op 1 en 2 maart 2019 in de Rabozaal en combineer de ervarig met de documentaire In Motion op zondag 10 maart op Cinedans FEST.

Koop hier kaarten.

ʻEen verbijsterende non-stop demonstratie van fysieke strijd. De veldslag gaat door, de oorlog stopt nooit. Wat rest is de sensatie van het gevecht, opwindend en rauw.’ – The Dance Current Toronto

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *