Practice & Potential editie

Van 8 tot en met 10 maart 2019 viert Cinedans FEST de 16e editie in Eye en in Playground in het A-Lab.  Voor de tweede keer organiseert Cinedans de kortere Practice & Potential editie van het festival, met focus op onderzoek, ontwikkeling en innovatieve werkvormen en technieken in de dansfilm.

Credits: Zindzi Zwietering

Naast nationale en internationale dansfilms en documentaires maken ook VR-dans projecten, lezingen, debatten en workshops deel uit van het festival. Met trots presenteert Cinedans voor de vijfde keer de International Student Dance Film Competition, ondersteund door Canon en vertonen wij de eerste lange dans-speelfilm van regisseur Clara van GoolThe Beast in the Jungle.

The Beast in the Jungle

Ook tonen wij een aantal uitzonderlijke internationale documentaires, zoals de Nederlands première van In Motion, over de wereldberoemde Canadese danseres en choreografe Louise LecavalierMitten over de alom geprezen Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en haar gezelschap Rosas, en Play Serious over de jonge rijzende ster in de hedendaagse internationale dans-scene Alexander Ekman, waarin hij voor het eerst samenwerkt met de dansers van het Parijse Opera Ballet.

In Motion

Daarnaast presenteert Cinedans installaties gemaakt door studenten van de HKU, richting Image & Media Technolgy. De installaties worden ontwikkeld in samenwerking met de HKU en Cinedans LAB.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *